miércoles, 21 de mayo de 2014

Eleccions al Parlament Europeu. Comunicat de la CNT





PODEM PERDRE EL TEMPS VOTANT ...... O ENS PODEM ORGANITZAR

Votar : es diu d'aquell acte d'irresponsabilitat que consisteix a ficar una papereta en una urna i esperar a veure què passa .

I diem irresponsabilitat perquè suposa delegar el nostre poder de decisió , el nostre judici i la nostra capacitat d'organitzar- se i conviure . Aquesta delegació suposa l'anul · lació de l'autoregulació de la societat per si mateixa quedant subjugada al poder econòmic i polític d'uns pocs. Aquesta delegació suposa que acceptem el que ells decideixin .

 Alguns arguments utilitzats per convèncer de votar :

"Si no vas a votar no tens dret a queixar-te " . Fruit d'una distorsió absoluta del funcionament de les estructures polítiques i davant la qual potser el millor és respondre amb una altra frase categòrica que diu que " la queixa és el mur que separa la necessitat de l'acció, el ​​que cal fer és actuar " .

"Cal votar perquè vivim en democràcia " . Demo = poble , Cracia = poder. Sembla un acudit de Mafalda .

"Són les normes del joc que hem acceptat tots " . Considerar que la constitució del 78 ha estat decidida per tots , en aixó hi ha molt a dir , i ja no només pel seu qüestionable procés de " transacció" política , pels condicionants de pressió i xantatge d'aquest referèndum , sinó per una qüestió simplement biològica , ja que ningú que tingui menys de 56 anys va tenir tan sols l' oportunitat de votar-la.

"Cal aturar la dreta " . Argument utilitzat qual " home del sac " pels qui es reclamen d'esquerres ... però que quan arriben al poder fan polítiques de dretes .

" La política és un servei públic" . La classe política , permeteu la ironia , sí que està bé privatitzada . Veient a qui afavoreixen amb les seves decisions , anomenar-los servidors públics és una broma .

"Cal votar perquè els polítics ens representen" . Curiós truc de màgia a través del qual dipositant un paper en una urna ja imatge i semblança de Déu, que és a tot arreu i tot ho sap , aquest poder passa al polític que l'utilitzarà per solucionar els nostres problemes .Es veu molt clar que els votants no fan seguiment dels incompliments del "programa electoral " dels partits quan governen .


MÉS DEL MATEIX O LES FALSES IL · LUSIONS

Cal cuidar dels nous grupuscles polítics que , en l'actual context de desencant popular , tracten de renovar les esperances en el parlamentarisme. Sota una aparença rupturista i radical ( recuperar els espais de debat i intervenció ciutadana , això sí , sense dir-nos com ... ) ens venen una vegada més la mateixa moto , basada en la delegació política mitjançant votacions , i que s'evidencia en un programa electoral populista ( només aporten idees i propostes en les qüestions actualment més mediàtiques ) . Això , quan no encarnen directament un feixisme de nou encuny . No ens ofereixen solucions en el món laboral , d'aquesta l'àmbit que més temps ens ocupa a la vida i el pilar sobre el qual se sustenta tota la resta . Els seus programes no tenen cap estratègia per sortir del binomi capitalisme -estat , quedant-se només en oferir la promesa d'un capitalisme amb rostre humà sota la tutela d'un govern format , aquest cop sí , per persones honrades .
 
I QUÈ ALTERNATIVES HI HA ?

Estan molt interessats en que tinguem por al canvi, a fer-nos creure que vivim en el millor dels sistemes possibles , perquè si no , " ens menjaríem els uns als altres " .

L'antropologia política ens mostra diferents exemples reals de múltiples tipus d'estructures socials que han viscut de forma horitzontal durant milers d'anys .

La història ofereix múltiples exemples d'estructures socials horitzontals creades pel moviment obrer , des del col · lectivisme , al comunisme llibertari o al mutualisme .

A dia d'avui també sorgeixen exemples de recerca d'alternatives , des dels grups de consum a les cooperatives integrals .

Des de CNT fem una crida a prendre el control de les nostres pròpies vides ja organitzar-nos, perquè per canviar les coses calen persones que facin , i no deleguin . En CNT promovem l'abstenció activa , ja que no es tracta només de no legitimar els seus processos electorals ( desmovilizándonos i acomodant , esperant passivament que altres facin la nostra feina ) , sinó de participar directament en la solució dels nostres problemes , agrupant en col · lectius i organitzacions horitzontals i assembleàries , mantenint la independència econòmica i política , sense ingerències , i al servei dels interessos de la classe treballadora .

 Ni volem , ni podem , ni sumem vots : ens organitzem .

 Secretariat Permanent del Comitè Confederal de CNT





Mentenguerra, canción : No caben


No hay comentarios:

Publicar un comentario