jueves, 3 de noviembre de 2022

Presentació del llibre: Víctimes en so de pau. Fraga 12 de novembre

Des de la CNT-AIT de Fraga i lo Centre d’Estudis Llibertaris José Alberola, hem organitzat la presentació del llibre: Víctimes en so de pau.  Serà lo proper dissabte 12 de novembre a les 18:30 hores a la SALA AURORA, al Carrer San Quintín, (passatge), núm. 9 de Fraga.

Per a la presentació del llibre, comptarem amb la participació d’Àlex Romaguera, periodista i autor del llibre.  L’acte està obert a totes les persones interessades.  Adjuntem sinopsi del llibre i una nota biogràfica sobre l’autor.



Sinopsis del llibre:

Víctimes en so de pau, Àlex Romaguera

Pages editors. 2021

En els darrers cinquanta anys s’ha produït a l’Estat espanyol un miler llarg d’assassinats per raons polítiques. La majoria d’aquestes morts han estat causades per ETA, els GRAPO i altres grups de signe divers, si bé una gran quantitat han correspost als aparells de l’Estat o organitzacions que han actuat en el marc de la guerra bruta, tant a les acaballes del franquisme, els set anys de l’anomenada Transició a la democràcia com a l’actual període iniciat arran dels Pactes de la Moncloa. També els atemptats gihadistes de 1995, 2004 i 2017, i els assassinats comesos per bandes feixistes o individus que operaven per lliure, han deixat un panorama devastador que ha dut la societat a normalitzar el crim com a part inherent de la vida col·lectiva. A més de les víctimes mortals, aquests episodis han causat un retaule de víctimes indirectes: els seus familiars. Els testimonis recollits en aquest llibre ens parlen del periple viscut, però també del procés que els ha dut a implicar-se en iniciatives a favor de la veritat, la justícia i la reparació. Constitueixen un exemple d’apoderament i coratge, alhora que un mirall perquè la societat faci memòria i no oblidi el que ha significat la violència a l’Estat espanyol des del Tardofranquisme fins a l’actualitat.

A través del relat serè, punyent i a voltes colpidor, ens apropem a la necessitat de treballar per una societat més humana on cap drama similar no torni a ocórrer mai més.

Aquest llibre dona veu a les víctimes de la violència afectades per l’assassinat dels seus parents en períodes tan dispars com el tardofranquisme, la Transició o l’actual etapa democràtica. Hi trobem familiars de vìctimes d’ETA, els GAL, els grups feixistes o la massacre gihadista.


Nota biogràfica de l'autor:

Àlex Romaguera i Vendrell (Barcelona, 1970) és periodista especialitzat en moviments socials i en temes vinculats a la lluita pels drets humans i la memòria històrica. A més de la crònica i el reportatge, ha desenvolupat el gènere de l’entrevista, amb centenars realitzades a persones reconegudes per la seva trajectòria vital o que participen en experiències transformadores. Durant la seva activitat professional ha estat redactor del setmanari El Triangle i col·laborador de les revistes Illacrua, El Temps, el diari basc Gara i la revista Directa, on coordina a la secció d’entrevistes Indirecta. L’any 2017 va publicar, juntament amb l’exdiputat de la CUP David Fernàndez, l’obra Llums i Taquígrafs: Atles de la corrupció als Països Catalans, en la qual es cartografia el fenomen de la corrupció política durant l’actual etapa democràtica.

 

 


Castellano:


Presentación del libro: Víctimes en so de pau, Fraga 12 de novembre

Desde la CNT-AIT de Fraga y el Centro de Estudios Libertarios José Alberola, hemos organizado la presentación del libro: Víctimes en so de pau. Será el próximo sábado 12 de noviembre a las 18:30 horas en la SALA AURORA, en la Calle San Quintín, (pasaje) nº 9 de Fraga.

Para la presentación del libro, contaremos con la participación de Àlex Romaguera, periodista y autor del libro. El acto está abierto a todas las personas interesadas. Adjuntamos sinopsis del libro y una nota biográfica sobre el autor.

  

Sinopsis del libro:

Víctimes en so de pau, Àlex Romaguera

Pages editors. 2021

En los últimos cincuenta años se ha producido en España un millar largo de asesinatos por razones políticas. La mayoría de estas muertes han sido causadas por ETA, los GRAPO y otros grupos de signo diverso, si bien una gran cantidad han correspondido a los aparatos del Estado u organizaciones que han actuado en el marco de la guerra sucia, tanto en las finales del franquismo, los siete años de la llamada Transición a la democracia como el actual período iniciado a raíz de los Pactos de la Moncloa. También los atentados yihadistas de 1995, 2004 y 2017, y los asesinatos cometidos por bandas fascistas o individuos que operaban por libre, han dejado un panorama devastador que ha llevado a la sociedad a normalizar el crimen como parte inherente de la vida colectiva. Además de las víctimas mortales, estos episodios han causado un retablo de víctimas indirectas: sus familiares. Los testimonios recogidos en este libro nos hablan del periplo vivido, pero también del proceso que les ha llevado a implicarse en iniciativas en favor de la verdad, la justicia y la reparación. Constituyen un ejemplo de empoderamiento y coraje, a la vez que un espejo para que la sociedad haga memoria y no olvide lo que ha significado la violencia en el Estado español desde el Tardofranquismo hasta la actualidad.

A través del relato sereno, desgarrador y a veces impresionante, nos acercamos a la necesidad de trabajar por una sociedad más humana donde ningún drama similar vuelva a ocurrir nunca más.

Este libro da voz a las víctimas de la violencia afectadas por el asesinato de sus familiares en períodos tan dispares como el tardofranquismo, la Transición o la actual etapa democrática. Encontramos a familiares de víctimas de ETA, los GAL, los grupos fascistas o la masacre yihadista.


Nota biográfica del autor:

Àlex Romaguera i Vendrell (Barcelona, ​​1970) es periodista especializado en movimientos sociales y en temas vinculados a la lucha por los derechos humanos y la memoria histórica. Además de la crónica y el reportaje, ha desarrollado el género de la entrevista, con cientos realizados a personas reconocidas por su trayectoria vital o que participan en experiencias transformadoras. Durante su actividad profesional ha sido redactor del semanario El Triangle y colaborador de las revistas Illacrua, El Temps, el diario vasco Gara y la revista Directa, donde coordina en la sección de entrevistas Indirecta. En 2017 publicó, junto con el exdiputado de la CUP David Fernández, la obra Llums i Taquígrafs: Atles de la corrupció als Països Catalans, en la que se cartografía el fenómeno de la corrupción política durante la actual etapa democrática.

No hay comentarios:

Publicar un comentario